Interview | Uitvoerder Onderhoud

Op de vraag, waar bestaat jouw werk uit?, is de reactie kort en bondig; “Ik ben een regelneef”.

Wij zijn in gesprek met Theo Kaljouw, Uitvoerder Onderhoudsdienst van onze afdeling Service en Onderhoud. We treffen Theo terwijl hij zijn ronde doet. Hij gaat langs lopende projecten waar zijn team diverse onderhoudswerkzaamheden uitvoert, neemt bij opdrachtgevers nieuwe karweien op en koopt materialen in om deze vervolgens weer bij de projecten af te leveren.

En dat is nog maar een deel van de taken van een Uitvoerder Onderhoud. Ook het maken van offertes, het inplannen van de mensen en registreren van de werkzaamheden hoort er bij. Maar het is vooral het begeleiden van de werkzaamheden, het meedenken in oplossingen en de contacten met de opdrachtgevers wat het werk voor Theo zo leuk maakt. Theo probeert zijn team zo efficiënt mogelijk te laten werken, zeker nu er een gebrek aan mensen is. “Een a twee keer in de week haal ik materialen en bezorg deze bij de verschillende werklocaties. Ik doe mijn ronde toch om de werkzaamheden te begeleiden en dan kan dat in een moeite door.” aldus Theo. Het zijn zo’n tien mensen die onder zijn aanvoering de karweien uitvoeren en daar komen de onderaannemers die worden ingeschakeld, zoals loodgieters en elektriciens, nog bij. De bijbehorende administratie en registratie van het werk is niet direct aan deze ‘doener’ besteed, maar het hoort er nu eenmaal bij.

Hoofdzakelijk is Theo aan het werk voor woningen van woningcorporaties. Veelal betreft dit douche, WC en keuken renovaties. Daarnaast begeleidt hij ook aanpassingen in particuliere woningen vanuit de WMO en onderhoudswerkzaamheden bij bedrijven. “Projecten zijn divers in grootte,” vertelt Theo, “van het vervangen van sloten tot projecten waar we soms wel een maand bezig zijn.” Zijn voorkeur gaat uit naar de projecten die enkele dagen duren. “Dat geeft een prettige afwisseling.”

Theo begon zijn carrière in de bouw en heeft ook als Hoofd Technische Dienst gewerkt bij een vakantiepark in Oostkapelle. Daarna is hij bij Bouwbedrijf Joziasse gestart, eerst in de functie van timmerman en vervolgens is hij binnen het bedrijf doorgegroeid naar zijn huidige functie. Met zijn pensionering in het vooruitzicht kijkt hij uit naar de rust en vrijheid, maar zal hij het contact met collega’s en opdrachtgevers wel missen. Hij is zich dan ook al aan het oriënteren op andere bezigheden, want met de honden naar het strand gaan is leuk, maar dat kun je ook niet de gehele dag doen. Hij ziet zich zelf wel bij een landbouwer op de trekker, of zo iets. Heerlijk buiten en lekker rustig.

Theo heeft in de afgelopen 23 jaar bij Bouwbedrijf Joziasse heel wat zien veranderen, zoals de automatisering van processen, maar ook de flinke groei die het bedrijf heeft doorgemaakt. Wanneer we Theo vragen hoe hij Bouwbedrijf Joziasse ervaart als werkgever zegt hij: “Ik werk er volgend jaar 24 jaar. Ik heb nog nooit zo lang bij een baas gezeten. Dat zegt toch wel genoeg!” Na 1 april 2021 zit het werk er op voor Theo. Hij hoopt dan, als het allemaal weer kan, lekker op vakantie te gaan naar Italië. Dik verdiend, na zo’n lange loopbaan!

Zie jij het werk van Uitvoerder Onderhoudsdienst ook wel zitten? Laat het ons weten! Op de website vind je meer informatie over deze functie: https://bouwbedrijfjoziasse.nl/vacature-uitvoerder-onderhoud/